ua en ru

Порошенко схвалив визначення місцевих правил прийому стічних вод

Порошенко схвалив визначення місцевих правил прийому стічних вод Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент підписав відповідний законопроект

Президент Петро Порошенко підписав закону № 2047-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про питну воду та питне водопостачання". Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Так, метою закону є удосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод.

"Реалізація Закону створить умови для забезпечення стабільного рівня обслуговування населення питною водою нормативної якості, поліпшення якості надаваних послуг, надійності функціонування систем водопостачання та водовідведення, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", - зазначається у повідомленні.

Так, законом визначені повноваження органів влади щодо затвердження правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення на загальнодержавному та місцевому рівнях.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №4582 "Про внесення змін до Закону України "Про питну воду та питне водопостачання" (щодо удосконалення деяких положень)". За документ проголосували 226 парламентарів.