ua en ru

Парламент визначив місцеві правила приймання стічних вод

Парламент визначив місцеві правила приймання стічних вод Фото: Рада визначила правила приймання стічних вод

Законопроект за основу підтримали 243 парламентарі

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4582 "Про внесення змін до Закону України "Про питну воду та питне водопостачання" (щодо вдосконалення деяких положень)". За документ проголосували 226 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Наголошується, що місцевими правилами приймання стічних вод в системи водовідведення населеного пункту встановлюються вимоги прийому стічних вод населеного пункту. Такі правила розробляються на підставі та з урахуванням вимог правил приймання стічних вод і порядку визначення розміру плати, що стягується за наднормативні скиди промислових та інших стічних вод у системи водовідведення.

Так, орган місцевого самоврядування забезпечує вільний доступ фізичних і юридичних осіб до затверджених місцевих правил.

Місцеві правила включають: основні вимоги прийому стічних вод населеного пункту підприємствами водовідведення; основні вимоги щодо скиду стічних вод у системи водовідведення суб'єктами господарювання; вимоги до якості і режиму скиду стічних вод; визначення механізму контролю за скидом стічних вод. Також у такі правила включається розмір плати, що стягується з суб'єктів господарювання за наднормативні скиди стічних вод у системи водовідведення та порушення вимог до якості та режиму їх скиду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в трьох областях України існує екологічна проблема з водопостачанням. У Мінекології заявили про погіршення якості питного водопостачання.