ua en ru

Порошенко схвалив мораторій на стягнення боргів з донецької філії "Укрзалізниці"

Порошенко схвалив мораторій на стягнення боргів з донецької філії "Укрзалізниці" Фото: президент України Петро Порошенко

Закон прийнятий ВРУ 20 грудня 2016 року

Президент України Петро Порошенко схвалив введення мораторію на стягнення активів ПАТ "Укрзалізниця" за зобов'язаннями її філій, майно яких знаходиться на непідконтрольної Україні в зоні території проведення антитерористичної операції (АТО). Відповідний закон №5428 був підписаний президентом 15 лютого 2017 року.

Верховна Рада України 20 грудня 2016 року підтримала за основу і в цілому законопроект №5428 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких знаходиться на території проведення антитерористичної операції".

Документ спрямований на запровадження тимчасових заходів щодо недопущення звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов'язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на непідконтрольної території антитерористичної операції, за якими не відбулося правонаступництво у встановленому постановами Кабінету міністрів України порядок

Нагадаємо, голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник назвав "Укрзалізницю" "широким полем" для розслідувань НАБУ.