ua en ru

Порошенко оголосив 15 січня Днем трауру за загиблими під Волновахою

Порошенко оголосив 15 січня Днем трауру за загиблими під Волновахою

Президент України Петро Порошенко оголосив 15 січня днем трауру за жертвами терористів. Про це він заявив під час зустрічі з головами обласних державних адміністрацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прийняв рішення проголосити 15 січня Днем трауру за всіма, хто загинув від рук терористів, в першу чергу за 12 особами, мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув.

Порошенко повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови Канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Франсуа Олланд висловили співчуття та підтримку українському народові в принциповій боротьбі з терором.

"Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об'єднані. Українців не залякати," - підкреслив Порошенко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання вбитих 13 січня людей.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. бойовики обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. В результаті обстрілу загинули 11 людей, та 17 постраждали. Пізніше у лікарні померла ще одна людина.

Сьогодні Рада звернулася до ЄС про визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.