ua en ru

Порошенко пояснив вето на закон про право військових переукладати контракти з ВСУ

Порошенко пояснив вето на закон про право військових переукладати контракти з ВСУ Фото: Порошенко просить Раду відхилити закон про право переукладання контрактів з ВСУ

Закон призведе до критичного зниження укомплектованості особовим складом ЗСУ

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України відхилити ветований ним законопроект №4689 "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". Про це свідчать пропозиції голови держави до закону, опубліковані на сайті Ради.

Так, Порошенко зазначив, що, відповідно до цього документу, право на звільнення з військової служби у Збройних Силах України одночасно набудуть близько 57 тисяч військовослужбовців, тобто 28% від затвердженої законом чисельності військових в 204 тисяч осіб.

"Звільнення з військової служби такої значної кількості військовослужбовців, а також звільнення у 2016 році близько 21 тис. військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, призведе до критичного зниження укомплектованості особовим складом Збройних Сил України, що негативно вплине на їх боєздатність", - підкреслив голова держави.

При цьому наявні темпи прийняття громадян України на військову службу за контрактом (близько 6 тис. осіб щомісяця) не дадуть змоги у найближчій перспективі компенсувати кількісні показники звільнених військових.

"Пропоную Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" відхилити", - підсумував президент.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №4689 "Про внесення змін до Закону України" Про військовий обов'язок і військову службу "(щодо уточнення окремих положень)". За документ з другого разу проголосували 233 нардепа.