ua en ru

Порошенко обговорював відставку Кабміну з "Волею народу", "Відродженням" і "Оппоблоком"

Порошенко обговорював відставку Кабміну з "Волею народу", "Відродженням" і "Оппоблоком" Фото: президент України Петро Порошенко

Напередодні дня голосування Президент зустрівся з депутатами опозиції

Президент Петро Порошенко в понеділок, 15 лютого, зустрівся з депутатами "Волі народу", "Відродження", "Опозиційного блоку", а також позафракційними, щоб обговорити з ними питання відставки Кабміну. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Дешево і сердито: черговий фарс у виконанні Порошенко і Яценюка".

Наголошується, що президент зустрівся з депутатами, які не входять в коаліцію, після того, як обговорив питання відставки Кабміну з представниками фракції "Блок Петра Порошенка".

"Учасники зустрічі розповідають, що і на них Порошенко не тиснув, а лише цікавився, як вони будуть голосувати з питання відставки уряду", - йдеться в статті.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада не підтримала відставку Яценюка. За відповідну постанову проголосували лише 194 нардепа при мінімально необхідних 226.

"Під час розгляду постанови про відставку Кабінету міністрів із залу вийшли депутати Опозиційного блоку, близькі до Рінату Ахметову, а група Відродження, близька до Ігорю Коломойському. Це все, що вам потрібно знати про уряді Арсенія Яценюка", - зазначив у своєму Facebook Нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

У той же час, Рада визнала діяльність Кабміну незадовільною, рішення підтримали 247 нардепів.

"Одним з основних показників успішності діяльності Кабінету Міністрів України є інвестиційна привабливість країни. За результатами діяльності Уряду в 2015 році було зафіксовано суттєве зниження прямих інвестицій в Україну, зате було продовжена практика 2014 року, коли інвестори згортали свою діяльність в Україні", - сказано в пояснювальній записці.