ua en ru

Порошенко у Німеччині обговорить питання будівництва "Північного потоку-2"

Порошенко у Німеччині обговорить питання будівництва "Північного потоку-2" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Уже сім країн виступили проти будівництва "Північного потоку-2"

За кілька тижнів питання реалізації російського проекту "Північний потік"-2 буде обговорюватись на високому рівні між президентом України та урядом Німеччини. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ефірі каналу 112, передає РБК-Україна.

"Найближчими днями я збираюся відвідати Німеччину, протягом двох-трьох тижнів. Я вітав Німеччину із сформуванням коаліції, я впевнений в тому, що буде сформований новий уряд. Ця тема ("Північний потік-2", - ред.) безумовно буде в порядку денному наших переговорів", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що європейські країни демонструють солідарність з позицією України.

"Дедалі більше європейських країн демонструють солідарність з Україною щодо "Північного потоку-2" - Естонія, Латвія, Литва, Данія, Фінляндія, Швеція, Італія з нами. На сьогоднішній день йдеться про енергетичну безпеку світу і цілого континенту", - наголосив Порошенко.

За його словами, Україна є повноцінним членом енергетичного співтовариства і намагається робити все можливе, в тому числі в судових процесах, де разом з Польшею бере участь для демонстрації юридичних аргументів неможливості будівництва "Північного потоку-2".

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що поведінка Росії після рішення Стокгольмського Арбітражу дає додаткові підстави говорити про небезпеку проекту "Північний потік-2", який монополізує поставки енергоносіїв до ЄС і порушує принципи диверсифікації.