ua en ru

Поведінка РФ після рішення арбітражу підтверджує небезпеку "Північного потоку-2", - Порошенко

Поведінка РФ після рішення арбітражу підтверджує небезпеку "Північного потоку-2", - Порошенко Фото: Петро Порошенко і Петер Хулквист (prezident. gov.ua)

Президент сподівається на недопущення країнами Північної Європи "газового шантажу" з боку РФ

Поведінка Російської Федерації після рішення арбітражного суду Стокгольма, прийнятого на користь України, свідчить про небезпеку проекту газопроводу "Північний потік-2". Про це президент України Петро Порошенко написав у своєму Twitter.

"Поведінка РФ після рішення Стокгольмського Арбітражу дає додаткові підстави говорити про небезпеку проекту "Північний потік-2", який монополізує поставок енергоносіїв в ЄС і порушує принципи диверсифікації", - заявив президент.

У ході зустрічі з міністром оборони Швеції Петером Хулквистом, Порошенко висловив надію на те, що країни Північної Європи не допустять використання Росією газу, як засобу тиску для досягнення своїх цілей.

"Подальші дії "Газпрому" ще раз підтвердили, що для Москви газ залишається виключно інструментом тиску для досягнення геополітичних цілей Сподіваюся, країни Північної Європи не дозволять РФ використовувати газовий шантаж проти країн ЄС і України", - підкреслив президент.

У рамках зустрічі, повідомляє прес-служба глави української держави, сторонами були скоординовані подальші дії з протидії втілення цього проекту, який є спільною загрозою для європейської енергетичної безпеки.

Нагадаємо, російський "Газпром" направив НАК "Нафтогаз України" повідомлення про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

При цьому в НАК заявили, що ніяких повідомлень від російського газового монополіста не отримували.