ua en ru

Порошенко обговорив з представниками США питання санкцій і поставок летальної зброї

Порошенко обговорив з представниками США питання санкцій і поставок летальної зброї Фото: Петро Порошенко провів зустріч із делегацію Конгресу США (president.gov.ua)

Президент України зустрівся з делегацією Конгресу США

Під час проходить в Мюнхені конференції з безпеки, президент України Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Конгресу США. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Згідно з повідомленням, президент висловив вдячність за провідну роль Конгресу США у справі про російську агресію і про захист суверенітету, а також територіальної цілісності України.

На думку Порошенка, яскравим підтвердженням такої підтримки стало прийняття Закону про протидію супротивникам Америки через санкції, окремі положення якого вже імплементуються.

Також глава держави загострив увагу на тому, що прийняття Вашингтоном рішення про надання Україні летальної оборонної зброї і посилення санкцій тиску є не тільки відповіддю на деструктивну позицію Москви, але і одночасно формують сприятливий фон для просування мирного процесу на Донбасі.

Президент України висловив сподівання, що фінансування програм безпеки і надалі отримувати повну підтримку з боку Конгресу.

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 лютого в Мюнхені стартувала щорічна конференція з безпеки, в якій беруть участь представники Європи і США.

Головними для зборів є теми глобально-військового характеру. А питання України, яка переживає найбільший збройний конфлікт в Європі з часів Другої світової війни, обіцяє стати одним ключових моментів конференції.

Участь в конференції беруть понад 20 керівників держав і урядів.