ua en ru

Порошенко обговорив з компанією з США перспективи модернізації "Укрзалізниці"

Порошенко обговорив з компанією з США перспективи модернізації "Укрзалізниці" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Розміщення американського виробництва в Україні стане проривом в модернізації транспортного сектору

У вівторок, 3 жовтня, президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом та виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Джемі Міллер. Про це повідомляє прес-служба АП.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи участі американської сторони у модернізації ПАТ "Укрзалізниця", зокрема, оновлення парку локомотивів українського підприємства.

"Петро Порошенко висловив сподівання, що подальша співпраця з General Electric Transportation сприятиме посиленню транспортного, транзитного та експортного потенціалу нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, підкреслив Порошенко, стратегічне співробітництво з General Electric Transportation з локалізацією виробництва на українській території стане проривом у двосторонній співпраці у сфері модернізації транспортного сектора України.

Також Порошенко зазначив плідний розвиток політичного діалогу між Україною і США. Це, за його словами, ефективно сприяє активізації двостороннього економічного співробітництва, в тому числі залучення провідних американських компаній в Україну.

Нагадаємо, США інвестують в спільний з "Енергоатомом" проект 250 млн доларів.