ua en ru

США інвестують у спільний з "Енергоатомом" проект 250 млн доларів

США інвестують у спільний з "Енергоатомом" проект 250 млн доларів Фото: глава OPIC Рей Вошберн (opic.gov)

Корпорація закордонних приватних інвестицій США зацікавлена в реалізації декількох проектів в Україні

США планують інвестують у спільний з державним енергохолдингом "Енергоатом" проект 250 млн доларів. Про це заявив голова Корпорації закордонних приватних інвестицій США (OPIC) Рей Вошберн під час зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє "Урядовий портал".

Так, за словами Вошберна, OPIC зацікавлена в реалізації декількох проектів в Україні, зокрема - розвитку малого й середнього підприємництва, співпраці з "Енергоатомом", розвитку вітрової енергетики, модернізації рухомого складу "Укрзалізниці", а також проектів у секторі портової інфраструктури та організації поставок енергоресурсів, зокрема вугілля, з США.

"Проекти з підтримки малого та середнього бізнесу вже започатковані. Інші ініціативи знаходяться на фінальних стадіях переговорів", - сказав Вошберн, додавши, що обсяг фінансування проектів з "Енергоатомом" становить не менше 250 млн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами президента України Петра Порошенка, кількість іноземних інвестицій в Україну невпинно зростає.