ua en ru

Порошенко обговорив з командувачем силами НАТО в Європі перспективи співпраці

Порошенко обговорив з командувачем силами НАТО в Європі перспективи співпраці Фото: Петро Порошенко

Бридлав обіцяє підтримати реформу Міноборони

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з командувачем Збройними силами США в Європі, головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Філіпом Бридлавом. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Як наголошується, що сторони обговорили ситуацію в Україні та перспективи співпраці.

Порошенко поінформував Філіпа Бридлава про поточну ситуацію на Донбасі і підкреслив, що Україна чітко дотримується мінських домовленостей і наполягає на необхідності їх належного виконання усіма сторонами.

Він також відзначив ефективність спільних тренувань військових, зокрема на Яворівському полігоні. Порошенко висловив зацікавленість України у розвитку співробітництва в оборонній сфері, в тому числі розширення програми спільних навчань з метою посилення української армії, приведення рівня її підготовки у відповідність з кращими сучасними стандартами.

"Ми маємо ефективне військово-технічне співробітництво. У нас також є хороші перспективи для кооперацію в питанні військових навчань", - зазначив Президент.

Бридлав позитивно оцінив існуючий рівень співпраці між українськими та американськими військовими, зокрема в питанні спільних навчань. "Вся інформація, яку я отримую, свідчить, що навчання проходять дуже добре, що військові тренуються і виконують завдання на високому рівні", - зазначив він.

Також Бридлав відзначив необхідність продовження реформування Міністерства оборони. "Важко робити реформи, коли йде війна. Ми підтримуємо вас і будемо підтримувати в подальшому", - запевнив він.

Нагадаємо, Порошенко пообіцяв оснастити ВМС за стандартами НАТО. За його словами, техніка надійде в бойові підрозділи морської піхоти від вітчизняних підприємств, а також у рамках міжнародної допомоги.