ua en ru

Порошенко обговорив з американським генералом Абізейдом посилення оборонних спроможностей України

Порошенко обговорив з американським генералом Абізейдом посилення оборонних спроможностей України Фото: Порошенко та Абізейд (president.gov.ua)

Співрозмовники також обговорили реформування сектору безпеки і оборони

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з американським генералом Джоном Абізейдом. Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко подякував генералу Абізейду за його роботу у якості стратегічного радника високого рівня Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних сил України (ЗСУ) від США і висловив вдячність американській стороні за послідовну підтримку у створенні сучасної української армії, яка здатна ефективно протистояти російській агресії на Донбасі.

"Було відзначено важливе значення діяльності групи іноземних радників, яку очолює Джон Абізейд, для посилення оборонних спроможностей України та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО", - повідомляють у прес-службі.

Крім цього, Порошенко обговорив з Абізейдом подальші шляхи посилення безпекової допомоги Україні з боку США з урахуванням існуючих загроз та нагальних потреб ЗСУ.

У свою чергу Абізейд високо оцінив нову українську армію та існуючий рівень взаємодії у оборонній сфері. Він також висловив переконання у подальшому поглибленні відповідної українсько-американської співпраці.

Нагадаємо, 20 вересня Порошенко у ході свого щорічного послання до Верховної ради заявив про вимогу прискорити досягнення стандартів НАТО оборонним сектором.

25 вересня Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером. Вони обговорили останній розвиток подій на Донбасі і перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині.