ua en ru

Порошенко вимагає від оборонного сектора прискорити досягнення стандартів НАТО

Порошенко вимагає від оборонного сектора прискорити досягнення стандартів НАТО Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент також вимагає досягнення оперативної сумісності ВСУ з арміями країн членів- НАТО

Президент Петро Порошенко 20 вересня у ході свого щорічного послання до Верховної ради заявив про вимогу прискорити досягнення стандартів НАТО оборонним сектором, передає кореспондент РБК-Україна.

Він підкреслив, що на порядок денний найближчим часом вийде нарощування оборони української частини акваторії узбережжя Азовського моря.

"На порядок денний найближчим часом виходить нарощування оборони української частини акваторії узбережжя Азовського моря. Від міністерства ооборони, від Генерального штабу вимагаю прискорити досягнення оборонним сектором стандартів Північноатлантичного альянсу, рівно як і повної оперативної сумісності з армієї країн членів цього оборонного блоку", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, глава держави запевнив, що в окупованому Російською Федерацією (РФ) Криму більше не буде російської військової бази. Порошенко зазначив, що з Конституції пропонується виключити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні.

Президент України Петро Порошенко закликає Верховну раду підтримати зміни до Конституції, якими закріплюється зовнішній курс на вступ до Європейського союзу і НАТО. Він зазначив, що сьогодні Рада почне розглядати зміни до Конституції про незворотність курсу на вступ до Євросоюзу і НАТО.