ua en ru

Порошенко обіцяє подальше оновлення судової системи

Порошенко обіцяє подальше оновлення судової системи Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава України привітав фіналістів конкурсу до нового Верховного Суду

Президент України Петро Порошенко пообіцяв подальше оновлення судової системи країни. Про це повідомляє прес-служба глави України в Facebook.

"Вперше в історії нашої країни формування Верховного Суду відбувається шляхом відкритого, прозорого і надзвичайно змагального конкурсу. Вперше складу вищої суддівської інстанції формується при активній участі суспільства. Конкурс у Верховний Суд - тільки початок оновлення судової системи", - заявив Порошенко.

Президент Петро Порошенко також привітав 120 фіналістів конкурсу у Верховний Суд України.

Вітаю 120 фіналістів конкурсу до нового Верховного Суду України! Вперше в історії нашої країни формування Верховного Суду відбувається шляхом відкритого, прозорого і надзвичайно змагального конкурсу. Вперше склад вищої суддівської інстанції формується за активної участі суспільства. Конкурс до Верховного Суду – лише початок оновлення судової системи. Яким би складним не був шлях судової реформи, ми не зупинимося перед труднощами!

Опубліковано Петром Порошенком 28 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 липня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на пленарному засіданні затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного Суду, з яких визначили переможців.

Повідомляється, що 120 чоловік стали переможцями конкурсу, серед них - судді, адвокати, науковці та фахівці з сукупним стажем.