ua en ru

Порошенко: не можна допустити заборгованість по зарплатам та пенсіям

Порошенко: не можна допустити заборгованість по зарплатам та пенсіям фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

За його словами, стрімке падіння ВВП може погіршити ситуацію в економіці до кінця року

Ситуація в економіці надзвичайно серйозна, падіння ВВП на середину року вже склало майже 7%, а до кінця року може сягнути 15%. У такій ситуації необхідно захистити людей і не допустити заборгованості по соціальним виплатам.

Про це заявив п’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко телеканалу "Україна".

Порошенко також зазначив, що атаки на незалежність Національного банку України є вкрай небезпечними для фінансової стабільності у державі.

"15% - це та цифра, на яку впав ВВП в 14-15 роках, коли Україна втратила внаслідок окупації Крим і Донбас. Тільки причина вже - не російська окупація, а тотальна, кричуща некомпетентність влади. І під час цих подій, якщо вони намагаються руйнувати єдину інституцію в державі, яка забезпечувала низький рівень інфляції, стабільність банківської системи, стабільність курсу української національної грошової одиниці до долара США, та ще й закидати їм, що курс є стабільним, а інфляція низька - це точно має руйнівні наслідки", - сказав Порошенко.

Порошенко переконаний, заборгованість по зарплатах і пенсіях - невідворотня, якщо влада не змінить підходи.

"Падає наша зовнішня торгівля, падає ВВП, падає промислове виробництво. Люди - підприємці, наймані працівники в першу чергу в містах не мають можливості заробити для себе", - додав Порошенко.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів України виділив 29,7 млрд гривень з державного бюджету на покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду України.

Раніше в Пенсійному фонді України неодноразово заявляли про суттєве зменшення надходжень частини єдиного соціального внеску.