ua en ru

Порошенко незадоволений темпами судових процесів по Євромайдану

Порошенко незадоволений темпами судових процесів по Євромайдану Фото: Петро Порошенко (twitter.com/STsegolko)

На його думку, злочини проти Майдану не мають терміну давності

Президент Петро Порошенко висловив незадоволеність темпами розслідування і швидкістю судових процесів у справах щодо розстрілу активістів Євромайдану в 2014 році. Про це він заявив на відкритті виставки, присвяченій учасникам Революції Гідності - творчим особистостям "Переведи мене через Майдан", повідомляє прес-служба глави держави в Twitter.

"Я, звичайно ж, поділяю незадоволення суспільства темпами розслідування, і ще більше - швидкістю судових процесів. Водночас добре усвідомлюю масштаб злочину, рівно як і необхідність юридично бездоганної доказової бази та неухильного дотримання всіх процесуальних норм. Повинні пройти процедурно-складний шлях для того, щоб у вбивць потім не було ніяких зачіпок у європейських судах", - зазначив президент.

Він також висловив переконання, що всі твори Героїв Майдану знайдуть гідне місце в Музеї Революції Гідності.

"Спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні можливе тільки за адресою "алея Героїв Небесної Сотні", - заявив Порошенко.

На його думку, злочини проти Майдану не мають терміну давності.

"Злочинці переступили ту грань, за якою настає прокляття, і те прокляття, говорячи словами Мирослава Поповича, "сильніше, ніж суди і тюрми". І від нього не заховаєшся навіть у Росії", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справах Майдану в судах на сьогодні знаходиться 280 обвинувачених.