ua en ru

Порошенко назвав закон про нацбезпеку основою для оборонної стратегії країни

Порошенко назвав закон про нацбезпеку основою для оборонної стратегії країни Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон отримав високу оцінку та підтримку всіх партнерів по НАТО, заявив президент

Закон "Про національну безпеку" закладає стратегію реформування оборонного сектору України. Про це заявив в Facebook президент України Петро Порошенко.

"Закон "Про національну безпеку України" закладає стратегію реформування оборонного сектору нашої держави. Він отримав дуже високу оцінку та підтримку всіх наших партнерів по НАТО", - йдеться в повідомленні президента.

Порошенко назвав закон про нацбезпеку основою для оборонної стратегії країни

Нагадаємо, 5 липня президент України Петро Порошенко підписав закон про національну безпеку України. Закон передбачає реформу сектора нацбезпеки і оборони у відповідності зі стандартами НАТО. Документом визначаються та розмежовуються повноваження держорганів у сферах нацбезпеки і оборони. Також визначається система командування, контролю і координації операцій сил безпеки і сил оборони.

Зазначимо, що США вітають прийняття нового закону України "Про національну безпеку". Як заявила представник Державного департаменту США Хізер Нойерт, закон відповідає західним принципам і забезпечує основу для розширення взаємодії НАТО у збройних силах України.