ua en ru

Порошенко назвав "військовий парад" у Донецьку 9 травня брутальним фарсом

Порошенко назвав "військовий парад" у Донецьку 9 травня брутальним фарсом Фото: Петро Порошенко

Порошенко очікує жорстку реакцію на порушення перемир'я бойовиками

Президент України Петро Порошенко назвав "військовий парад" у Донецьку 9 травня "брутальним фарсом". Про це він заявив на зустрічі в Києві з міністром закордонних справ Норвегії Борге Бренд, передає прес-служба глави української держави.

Президент зазначив, що бойовики продовжують грубо порушувати зобов'язання про відведення важкої техніки і артилерії, вдаються до обстрілу і навіть такого "брутального фарсу", яким стало проведення 9 травня в Донецьку військового параду із застосуванням забороненої важкої техніки.

"Ми очікуємо жорстку реакцію з боку міжнародного співтовариства", - заявив Президент.

Глава держави також поінформував про відсутність прогресу у звільненні заручників, зокрема, Надії Савченко, яка вже 11 місяців протизаконно міститься у російській в'язниці і вчора зустріла за ґратами свій День народження.

Глава МЗС Норвегії зазначив, що здійснює вже шостий візит в Україну за рік. Петро Порошенко назвав цей факт хорошим індикатором рівня відносин і координації між країнами.

Нагадаємо, в самопроголошених Донецькій та Луганській "народних республіках" пройшли "військові паради", присвячені Дню Перемоги 9 травня.