ua en ru

Порошенко назвав статтю в New York Times "гібридною війною" проти України

Порошенко назвав статтю в New York Times "гібридною війною" проти України Фото: Петро Порошенко розкритикував статтю NYT

Президент відреагував на закиди щодо потурання корупції у статті цього ЗМІ

Президент Петро Порошенко прокоментував редакційну статтю New York Times щодо потурання корупції владою в Україні, назвавши її елементом гібридної війни. Про це він сказав на прес-конференції під час візиту до США, відео якої опубліковано на YouTube.

Коментуючи повідомлення ЗМІ про корупцію в Україні та про те, що звільнений днями генпрокурор Віктор Шокін під час свого перебування на посаді став символом української корупції, Порошенко заявив: "Мені відома ця стаття".


"Хотів би чітко прокоментувати: на сьогоднішній день проти України проводиться гібридна війна, у тому числі - через механізми розповсюдження інформації, які дискредитують українську державу", - наголосив він.

Нагадаємо, у матеріалі NYT зазначалося, що президент Порошенко має розпочати широку дискусію щодо кандидатури нового генпрокурора та відновити на посаді заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе, а також почати широку суспільну дискусію щодо наступного генерального прокурора. При цьому американське видання зазначало, що звільнення Шокіна не є сигналом готовності влади вести боротьбу з корупцією.