ua en ru

Порошенко назвав "Північний потік-2" інвестицією в розпад Європи

Порошенко назвав "Північний потік-2" інвестицією в розпад Європи Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко вважає, що новий газопровід спрямований на підпорядкування Європи

Інвестиції в будівництво газопроводу "Північний потік-2", по якому газ буде надходити з Росії до європейських країн, є інвестиціями в розпад Європи. Про це в авторській статті для Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив президент України Петро Порошенко.

Зокрема, Порошенко пише, що "Північний потік-2" стане трагічною помилкою з "немислимими наслідками". Також він назвав будівництво нового газопроводу геополітичним проектом Кремля, який спрямований на підпорядкування Європи. У той же час будь-який масштабний спільний проект Європи та Росії є умиротворення агресора, а не проявом сили.

"І як тільки "Північний потік-2" буде наповнений російським газом, Кремль не буде утримуватися від ще більш жорстокого наступу на наші спільні цінності. Навіть гірше, це дасть Росії перевагу", - зазначив Порошенко.

Крім того, він закликав європейських лідерів "не вірити скомпрометованому "Газпрому".

"Таким чином, інвестиції в "Північний потік 2" - це інвестиції в розпад Європи. Чи дійсно Європа так потребує ще одного газопроводу з Росією?", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина рекомендує своїм компаніям готуватися до санкцій США через "Північний потік-2".