ua en ru

Порошенко назвав розвиток українського кіно фактором інформаційної війни проти РФ

Порошенко назвав розвиток українського кіно фактором інформаційної війни проти РФ Фото: Петро Порошенко (фото president.gov.ua)

Президент заявив про початок "декомунізації в культурі та кінематографі"

Президент України Петро Порошенко вважає розвиток українського кінематографа фактором інформаційної війни проти Російської Федерації. Про це він заявив на зустрічі з представниками української культури, кіно- та телеіндустрії, передає прес-служба президента.

На думку Порошенка, підтримка і розвиток українського кіно стануть важливими в інформаційній війні проти Росії.

"Ми обмежили присутність російського кіно на нашому ринку, тому що в основному цей продукт просочений пропагандою так званого "русского мира", який прославляє агресора та його силові структури", - зазначив він.

Порошенко також зазначив, що розробка нового закону про підтримку кіно призвела до "декомунізації принципів управління культурою".

"Мені здається, що це рубікон, який перейдено, незворотний, який не має вже вороття назад - до комуністичних принципів управління культурою Україна більше ніколи не повернеться...Це елемент, важливий, ключовий елемент декомунізації в культурі та кінематографії", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко пообіцяв держпідтримку для кіно українською і кримськотатарською мовами.