ua en ru

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих журналістів на Донбасі

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих журналістів на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Стипендії призначені Валерії Кравчук 1995 р. н. і Кірі Лабуткіна 2010 р.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення президентських стипендій дітям журналістів Сергія Ніколаєва та Дмитра Лабуткіна, які загинули в результаті бойових дій на Донбасі під час виконання службових обов'язків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Стипендії, зокрема, призначено Валерія Кравчук (1995 року народження) і Кірі Лабуткіна (2010 року народження).

Як повідомляється, 43-річний військовий кореспондент редакції газети "Сегодня" Сергій Ніколаєв загинув 28 лютого 2015 р. через поранення, отриманого в селі Піски Донецької області. 5 червня з нагоди Дня журналіста був нагороджений посмертно орденом "За заслуги" III ступеня.

"28-річний заступник редактора телерадіокомпанії Міністерства оборони України "Бриз", капітан-лейтенант Дмитро Лабуткіна після окупації Криму російськими військами переїхав до Одеси. В зоні АТО виконував редакційне завдання. Він зник 16 лютого в районі Дебальцеве разом з разведгруппой Збройних Сил України, а через кілька днів бойовики надіслали рідним журналіста відео з записом з місця бою, на якому зафіксовано тіло поруч з розбитою технікою і продемонстровані знайдені документи", - сказано в повідомленні.

27 червня Дмитро Лабуткіна було відзначено посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Відзначимо, напередодні Порошенко схвалив держпідтримку в отриманні освіти учасникам АТО і їх дітям.