ua en ru

Порошенко призначив Андрія Шевченка послом України в Канаді

Порошенко призначив Андрія Шевченка послом України в Канаді Фото: екс-нардеп, журналіст Андрій Шевченко

Президент доручив новому послу зробити все для зміцнення українсько-канадських відносин

Президент України Петро Порошенко призначив колишнього народного депутата, журналіста Андрія Шевченка послом України в Канаді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президент України призначив нового посла в Канаді. Ним став відомий тележурналіст, політик та громадський діяч Андрій Шевченко", - йдеться в повідомленні.

Указ про призначення Шевченка №552/2015 датований ще 22 вересня 2015 р.

Під час зустрічі з новопризначеним послом Порошенко зазначив стратегічної важливості завдань посла в країні, в якій, за висловом Президента, "український чинник відіграє найбільшу роль за межами нашої держави".

Порошенко побажав Шевченко зробити все для зміцнення та розвитку українсько-канадських відносин: "Впевнений, що твій молодий ентузіазм, політичний досвід і бажання працювати створять потужний базис для подальшого ефективного зростання наших відносин".

Глава держави також нагадав, що Канада була однією з перших країн, яка в умовах агресії Росії "блискавично" надала Україні військово-технічну допомогу, і є одним з найпотужніших адвокатів і надійним партнером України у світі.

У свою чергу Шевченко подякував за довіру і заявив про повне розуміння відповідальності своєї нової місії. Він також окреслив головні пріоритети в своїй роботі: політична підтримка, яка буде гарантувати, що Канада і надалі буде залишатися лідером в міжнародній коаліції в захист України, військово-технічне співробітництво і зона вільної торгівлі, яка вимагає наповнення реальними інвестиційними проектами.

Андрій Шевченко - відомий політик, журналіст і громадський діяч. Народний депутат Верховної Ради 5-го, 6-го і 7-го скликань, один із засновників "5 каналу", володар премій "Телетріумф" та Press Freedom Award ("Репортери без кордонів"). Шевченко був активним учасником евромайдана.

Нагадаємо, призначення Андрія Шевченка послом України в Канаді раніше анонсувала нардеп від "Блоку Петра Порошенко", уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.