ua en ru

Порошенко: Євросоюзу пора сприяти наданню летальної зброї Україні

Порошенко: Євросоюзу пора сприяти наданню летальної зброї Україні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко звернувся до ЄС з вимогою визнати Росію агресором

Дежави-члени Європейського союзу (ЄЕ) мають сприяти наданню оборонної летальної зброї Україні. Про це сказав президент України Петро Порошенко у понеділок, 12 березня, під час зустрічі із віце-президентом Єврокомісії Федерікою Могеріні, передає прес-служба глави держави.

"Настав час для Євросоюзу назвати агресора агресором та стороною конфлікту. Настав час сприяти наданню державами-членами ЄС оборонної летальної зброї Україні у відповідності до національного та міжнародного законодавства", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що очікує від ЄС підтримання ідеї про миротворчу місію ООН на Донбасі.

Порошенко: Євросоюзу пора сприяти наданню летальної зброї УкраїніПорошенко: Євросоюзу пора сприяти наданню летальної зброї Україні

Фото: Петро Порошенко на зустрічі з Федерікою Могеріні (president.gov.ua)

"Настав час чітко підтримати ідею розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, яка діятиме на всій окупованій території, включаючи неконтрольовану частину українсько-російського державного кордону", - сказав президент.

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 лютого, в Мюнхені під час щорічної конференції безпеки Порошенко обговорив з представниками США питання санкцій і поставок летальної зброї Україні.