ua en ru

Порошенко наполягає на збільшенні зарплат прикордонникам

Порошенко наполягає на збільшенні зарплат прикордонникам Фото: Порошенко запропонував підвищити зарплати прикордонникам

За його словами, прикордонники повинні отримувати такі ж зарплати, як співробітники інших силових відомств

Уряд України повинен негайно забезпечити підвищення заробітної плати працівникам Державної прикордонної служби України. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України, передає прес-служба президента.

"Ми повинні прийняти негайне рішення про внесення змін у Державний бюджет України і забезпечити підвищення грошового забезпечення Державної прикордонної служби", - зазначив Порошенко.


Глава держави повідомив, що прикордонники повинні отримувати стільки ж, скільки службовці Збройних сил України, Національної гвардії та інших силових відомств.

"Неприпустимо, коли у нас військовослужбовці різних відомств фінансуються по-різному, коли у нас солдат, у Збройних Силах, Національній гвардії, отримує 7 тис. грн, а прикордонник отримує 4-4,5 тис. грн. Категорично неприйнятно", - підкреслив він.

Порошенко вніс пропозицію про включення цього питання в кінцеве рішення засідання РНБО і попросив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голову Верховної Ради Андрія Парубія підтримати питання про збільшення зарплат прикордонникам.

"Прошу визначити цей проект як невідкладний від мого імені. Ми повинні вирішити питання прикордонників найближчим часом", - додав президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що Україна починає реформу сектора оборони для вступу в НАТО.