ua en ru

Порошенко нагородив загиблого при підриві авто на Донбасі співробітника СБУ

Порошенко нагородив загиблого при підриві авто на Донбасі співробітника СБУ Фото: президент України (president.gov.ua)

Також президент присвоїв загиблому полковнику розвідки Максиму Шаповалу звання генерал-майора

Президент України Петро Порошенко присвоїв військове звання генерал-майора полковнику Головного управління розвідки Міністерства оборони Максиму Шаповалу (посмертно) та нагородив полковника Служби безпеки України (СБУ) Юрія Возного орденом "За мужність" (посмертно). Про це повідомляється на офіційному сайті українського президента.

Відповідні укази підписані главою держави сьогодні.

Глава держави зауважив, що про розвідників багато не говорять, і можливість і право говорити з'являється лише після того, як вони пішли від нас. Президент нагадав, що полковник Шаповал був командиром групи спецпризначення, яка звільняла Донецький аеропорт й зайшла до нього першою, він був одним із перших "кіборгів", за його участю проводились і найскладніші операції, в тому числі за лінією фронту.

"Його загибель нагадує нам, що війна не лише на фронті, що терористичні атаки, які проводить агресор, який прийшов зі зброєю на нашу землю, можуть бути будь-де. Це має лише примусити нас консолідуватися, ще більше підтримувати нашу армію, наші спецслужби, нашу розвідку. Я пишаюся такими воїнами, як Максим Шаповал. Царство Небесне", - сказав президент.

alt

Фото: прощание с погибшими (president.gov.ua)

Прощання з героями відбулося сьогодні в Києві в Будинку офіцерів та Будинку культури СБУ. Глава держави висловив глибокі співчуття родинам загиблих та їх бойовим побратимам і вшанував пам'ять героїв.

Нагадаємо, раніше президент України посмертно нагородив члена місії ОБСЄ, який загинув на Донбасі, виконуючи свої обов'язки.