ua en ru

Порошенко нагородив американця з місії ОБСЄ, який підірвався на Донбасі

Порошенко нагородив американця з місії ОБСЄ, який підірвався на Донбасі Фото: указ президента (прес-служба АПУ)

Зокрема президент відзначив Джозефа Стоуна орденом "За заслуги" ІІІ ступеня посмертно

Президент Петро Порошенко посмертно відзначив державною нагородою американського парамедика, який працював у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні Джозефа Стоуна, який загинув при підриві автомобіля СММ на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема президент відзначив Джозефа Стоуна орденом "За заслуги" ІІІ ступеня посмертно.

Зазначено, що американець загинув 23 квітня 2017 року під час виконання своїх службових обов’язків у складі патруля спостереження. Автомобіль спецмісії ОБСЄ, в якому разом із Джозефом перебувало ще двоє працівників місії, підірвався на фугасі, закладеному терористами поблизу села Пришиб у Луганській області. Стоун загинув від поранень, двоє його колег зазнали важких поранень.

Крім того, Порошенко нагородив орденом за "За мужність" ІІІ ступеня посмертно 16-річного воротаря футбольного клубу "Авангард" Степана Чубенка, якого катували та розстріляли бойовики ДНР за проукраїнську позицію.

Повідомляється, що на честь Чубенка в Краматорську був організований футбольний турнір, що проводився вже двічі - у 2015 і 2016 роках. 8 травня 2016 року хлопець посмертно нагороджений орденом "Народний Герой України". 21 листопада 2016 року в школі, де навчався Герой, відкрито меморіальну дошку.

Нагадаємо, 14 червня президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області вручив державні нагороди 25 військовим.