ua en ru

Порошенко обговорив з наслідним принцом Ліхтенштейну питаня співробітництва між країнами

Порошенко обговорив з наслідним принцом Ліхтенштейну питаня співробітництва між країнами Фото: Петро Порошенко

До цього не було контактів між країнами на найвищому рівні

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з наслідним принцом Алоїзом Ліхтенштейнським, у ході якої обговорювалися питання торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між країнами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Це історична зустріч у відносинах між нашими державами, оскільки до цього не було контактів на найвищому рівні. Це має стати стимулом для активізації двосторонніх відносин", - наголосив Порошенко.

Так, у ході зустрічі Порошенко подякував за приєднання країни до санкцій ЄС проти Росії, що свідчить про принципову позицію Ліхтенштейну у реагуванні на порушення Росією територіальної цілісності України.

Також Порошенко відзначив активну участь Ліхтенштейну у подоланні гуманітарних наслідків агресії РФ в Україні, фінансову участь у будівництві захисного саркофагу над 4-м енергоблоком ЧАЕС, а також у підтримці реформ в Україні.

Крім того, у ході зустрічі наслідний принц Ліхтенштейну повідомив, що його країна запровадить безвізовий режим для українців одразу після аналогічного рішення Європейського Союзу.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко прибув до Швейцарії з робочим візитом.