ua en ru

Порошенко сподівається на скасування новою Радою депутатської недоторканності

Президент України Петро Порошенко виступає за скасування депутатської недоторканності і сподівається, що новообрана Верховна Рада прийме відповідне рішення.

Президент України Петро Порошенко (на фото) виступає за скасування депутатської недоторканності і сподівається, що новообрана Верховна Рада прийме відповідне рішення. Про це Порошенко заявив під час спілкування з представниками ЗМІ у Львові, передає прес-служба українського лідера.

"Я мрію, щоб однією з перших ініціатив парламенту було скасування хоча б для наступної Верховної Ради депутатського імунітету. Думаю, що ми переконаємося, що будуємо вільну демократичну державу", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив сподівання, що, поки таке рішення не прийнято, новообраний склад Верховної Ради у разі доведення вини тих чи інших депутатів повинен "звільняти від імунітету будь-якого, незалежно від того, до якої політичної сили він належить".

"Я планую і мрію побудувати таку державу, щоб розкриття будь-яких злочинів не залежало від доручення прокуратурі з боку Президента. І якщо є злочин, депутатський імунітет не повинен нікого рятувати або захищати", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, позачергові вибори народних депутатів відбудуться 26 жовтня.