ua en ru

Порошенко сподівається, що сьогодні в Мінську вдасться домовитися про встановлення миру на українській землі

Президент України Петро Порошенко сподівається, що результатом першої зустрічі у форматі "Україна-Митний союз-Євросоюз" 26 серпня в Мінську стане досягнення домовленості про встановлення миру на українській землі.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що результатом першої зустрічі у форматі "Україна-Митний союз-Євросоюз" 26 серпня в Мінську стане досягнення домовленості про встановлення миру на українській землі. Про це Порошенко заявив на зустрічі з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком сьогодні в Мінську, передає Белта.

"Я щиро сподіваюся, що результатом сьогоднішньої зустрічі, я вважаю, вона буде не єдиною, а тільки першою, буде мир, якщо сьогодні нам вдасться досягти угоди, яка дозволить принести мир на землю України. Вважаю, це буде знаковою подією і в двосторонніх відносинах", - зазначив Порошенко.

Український лідер підкреслив, що метою сьогоднішньої зустрічі є обговорення питань, пов'язаних із зоною вільної торгівлі України з ЄС та питання налагодження торгово-економічних відносин України з Митним союзом.

"Однак ключова позиція, яку сьогодні Україна шукає, - це мир. Мир, який припинить страждання людей. І ми з вами розуміємо, що крім торговельно-економічних, енергетичних питань пріоритетом на зустрічі в Мінську буде питання миру. І я думаю, що не випадково вперше нам з вами вдалося зібрати унікальний за складом формат для переговорів. Це і високі представники Євросоюзу, і лідери Митного союзу, які можуть обговорити безумовні вигоди від побудови подібної моделі", - сказав він.

Відзначимо, на даний момент Порошенко проводить зустріч з Лукашенком, а до цього провів переговори з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Нагадаємо, на 26 серпня у Мінську за ініціативою Президента Білорусі Олександра Лукашенка заплановані переговори Президента України Петра Порошенка з Президентами Росії Володимиром Путіним, Білорусі Олександром Лукашенком і Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. У зустрічі також заплановано участь трьох комісаров ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, з енергетики Гюнтера Оттінгера та торгівлі Карла де Гухта.