ua en ru

Порошенко сподівається, що Росія утримається від подальшого накопичення військ біля кордону з Україною

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Росія утримається від подальшого накопичення військ біля кордону з Україною.

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Росія утримається від подальшого накопичення військ біля кордону з Україною. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Згідно з повідомленням, Порошенко високо цінує підтримку Радою ЄС на рівні міністрів закордонних справ мирного плану як "головного шансу для деескалації" та висловив сподівання, що висновки, викладені у рішенні за результатами засідання Ради у понеділок, сприятимуть якнайшвидшому врегулюванню ситуації на Сході країни.

Як зазначається, Президент сподівається, що Росія "дослухається до рекомендацій Ради міністрів ЄС щодо підтримки мирного плану вживатиме ефективних заходів для припинення потоку бойовиків, зброї та техніки через кордон в Україну, застосує свій вплив на сепаратистів для зупинки насильства та складення зброї".

"Маю надію, що Росія сприятиме виводу військ та утримається від подальшого накопичення військ біля кордону України", - цитує Порошенка прес-служба Президента.

Нагадаємо, сьогодні Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ за результатами обговорення питання про ситуацію в Україні ухвалила комюніке, в якому, зокрема висловила підтримку Президенту України Петру Порошенку та запропонованого ним мирного плану.

Рада ЄС закликала всі сторони "домовитись про припинення вогню задля якнайшвидшої стабілізації ситуації і створення необхідних умов для імплементації мирного плану Петра Порошенка".

Рада ЄС також висловила сподівання на завершення на цьому тижні підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Україною.