ua en ru

Порошенко: міжнародне співтовариство ніколи не змириться з анексією Криму

Порошенко: міжнародне співтовариство ніколи не змириться з анексією Криму Фото: Президент України Петро Порошенко

Єдиною можливою гарантією безпеки для України є членство в НАТО, заявив Порошенко

Міжнародне співтовариство ніколи не змириться з анексією Криму Росією, і контроль над півостровом буде повернуто Україні. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю передачі Conflict Zone, передає Deutsche Welle.

"Якщо ми змиримося і визнаємо, це буде грубим порушенням і руйнуванням глобальної системи безпеки. Це буде те ж саме, що в 1938 році", - заявив Порошенко, проводячи паралель з аншлюсом Австрії нацистською Німеччиною.

За словами Президента, єдиною можливою гарантією безпеки для України є членство в НАТО. Україна, впевнений Порошенко, зможе виконати вимоги, необхідні для вступу в альянс, через 6-8 років.

Глава держави також зазначив, що після критики з боку Європейського союзу та представників українського суспільства був оновлений склад конкурсної комісії щодо обрання співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. "На наступний же день ми усунули цих людей з конкурсної комісії і включили до її складу тих, кого пропонував Європейський союз", - сказав Президент.

Головне завдання, підкреслив Порошенко, - ввести в дію нову антикорупційну систему з першого грудня.

Нагадаємо, у найближчі місяці сума завданих збитків від анексії Криму може досягти 2,4 трлн грн.