ua en ru

Збитки від анексії Криму можуть досягти 2,4 трлн грн до 2016 р

Збитки від анексії Криму можуть досягти 2,4 трлн грн до 2016 р Фото: Георгій Логвинський

Попередня сума збитків становить 1,2 трлн грн

У найближчі місяці сума завданих збитків від анексії Криму може досягти 2,4 трлн грн. Про це в ході брифінгу повідомив нардеп від "Народного фронту" заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвінський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день є попередня оцінка збитку, однак вона далеко неповна, і ми щодня отримуємо нову інформацію від різних органів і приватних підприємств. На сьогоднішній день сума збитків становить 1,2 трлн грн, проте я думаю, що вже в найближчі півроку ця сума буде збільшена щонайменше вдвічі", - сказав Логвинський.

За його словами, це ті суми, які Україна буде вимагати від держави-агресора, а також тих юридичних осіб, які не визнають правового режиму Європи і працюють у Криму, порушуючи законодавство України.

При цьому нардеп додав, що механізм відшкодування Україні завданої шкоди також можливий шляхом арешту рахунків РФ, які знаходяться в інших країнах.

"Ми маємо всі правові можливості на підставі такого ж рішення суду, винесеного на території нашої країни, так як Крим - це територія України. Порушення, які проводилися в Україні, мають кримінально-правовий характер, відповідно вони повинні розглядатися судами України і в рамках кримінальних проваджень по захопленню нашого майна. Відповідно ми маємо всі правові можливості сьогодні арештовувати рахунки РФ в Швейцарії, Америці, ми маємо правові можливості заарештовувати контракти", - додав Логвинський.

Нагадаємо, в травні глава МЕРТ України Айварас Абромавічус заявив, що Росія повинна виплатити Україні 350 млрд дол. за шкоду від агресії.