ua en ru

Порошенко і Меттыс обговорили кроки для зміцнення оборонного потенціалу України

Порошенко і Меттыс обговорили кроки для зміцнення оборонного потенціалу України Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Сторони також обговорили поглиблення співробітництва України і США в галузі оборони

Президент України Петро Порошенко у ході переговорів з главою Пентагону Джеймсом Меттісом обговорив пріоритетні кроки для зміцнення оборонного потенціалу України в рамках військового співробітництва з США. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Повідомляється, що на зустрічі сторони обговорили пріоритетні кроки з метою зміцнення оборонного потенціалу України в рамках розвитку стратегічного партнерства з США та поглиблення двостороннього співробітництва у сфері оборони.

Крім того, Порошенко висловив вдячність за допомогу з боку США в питанні зміцнення обороноздатності України та Збройних сил України, а також за реабілітацію українських військових.

"Навіть перед лицем загрози агресії, кібератак та іншого ваша країна демонструє стійку прихильність і робить багато. США залишаються на позиціях підтримки України", - підкреслив Меттіс.

У той же час Порошенко зазначив, що Україна і США за останні три роки зробили велику роботу.

"Ми разом з нашими американськими партнерами створили нові Збройні сили України", - підкреслив президент і додав, що Україні вдалося зберегти свою територіальну цілісність завдяки, в тому числі і співпраці з США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп доручив розширити військово-технічне співробітництво з Україною.