ua en ru

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін обговорили ситуацію в Україні

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін обговорили ситуацію в Україні Фото: Володимир Путін, Ангела Меркель, Франсуа Олланд і Петро Порошенко

"Нормандська четвірка" продовжить діалог наступного тижня

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Франсуа Олланд і Президент РФ Володимир Путін в ході телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президент України висловив стурбованість продовженням ескалації на Донбасі і закликав до повного виконання мінських домовленостей. Петро Порошенко підкреслив, що Україна, на відміну від іншої сторони, виконує мінські домовленості", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також підкреслив необхідність негайного всіх заручників, у тому числі льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова.

Меркель і Олланд, в свою чергу, відзначили важливість прийняття Верховною Радою України змін до Конституції в частині децентралізації влади.

Співрозмовники домовилися продовжити діалог на наступному тижні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запропонував створити контактну групу із депутатів України, Європейського союзу (ЄС), США і Росії.