ua en ru

Порошенко, Меркель і Олланд обговорили збільшення макрофінансової допомоги Україні

Президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд під час телефонної розмови обговорили можливості збільшення макрофінансової допомоги для України, як через механізм міжнародних фінансових організацій, так і на двосторонньому рівні.

Президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президентом Франції Франсуа Олланд під час телефонної розмови обговорили можливості збільшення макрофінансової допомоги для України, як через механізм міжнародних фінансових організацій, так і на двосторонньому рівні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Також повідомляється, що співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Вони відзначили, що, незважаючи на зменшення кількості обстрілів з часу оголошення режиму припинення вогню 9 грудня, поки не відзначені відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування, закриття кордону та звільнення заручників, відповідно до зобов'язань сторін, закріплених в мінських домовленостях.

Порошенко, Меркель і Олланд погодилися, що тристороння контактна група повинна якомога швидше зустрітися для прийняття заходів щодо подальшого втілення всіх пунктів мінських домовленостей, які є шляхом до деескалації конфлікту, а також для вирішення гуманітарних проблем на Донбасі.

У цьому контексті Порошенко повідомив, що в найближчі дні українська влада направить для постраждалих регіонів гуманітарну допомогу з продовольством і ліками. Він зазначив, що механізм тристоронньої контактної групи, а також співробітництво з міжнародними організаціями необхідні для її доставки та належного поширення.

Крім того, президенти України і Франції, а також федеральний канцлер Німеччини висловилися за доцільність продовження діалогу в нормандському форматі.

Нагадаємо, в ОБСЄ повідомили, що на переговорах у Мінську повинні обговорити контактну лінію і відведення важкого озброєння.