ua en ru

Порошенко сьогодні може звільнити 4 заступників голови СБУ

Порошенко сьогодні може звільнити 4 заступників голови СБУ Фото: Петро Порошенко

Т.в.о. голови СБУ також повинен запропонувати Президенту нові кадри

Президент України Петро Порошенко до кінця дня очікує від т.в.о. голови Служби безпеки України Василя Грицака подань про звільнення трьох заступників голови Служби і начальника слідчого управління. Про це він заявив на нараді з керівниками силових відомств, передає прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко зазначив, що до кінця дня очікує від тимчасово виконуючого обов'язки голови СБУ подання про звільнення з посад першого заступника голови СБУ Юрія Артюхова, заступників голови СБУ Віталія Циганко і Віктора Ягуна і начальника слідчого управління СБУ Василя Вовка. Так само Василь Грицак має внести пропозиції Президенту щодо "серйозного кадрового зміцнення СБУ, яке забезпечить проведення реформи", - сказано в повідомленні.

Президент підкреслив, що особливу гостроту зараз набуває питання реформування СБУ. На його переконання, Служба повинна провести і завершити процес деполітизації - очиститися від впливу політичних партій, забезпечити відсутність її використання як інструменту політичного тиску, нарешті, почати виконувати свої функції".

"Менше слів, піару, більше справ і результативності. Більш конкретних напрацювань у вигляді конкретних вироків суду. Не треба піарити наміри, треба доповідати про результати", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, вчора Порошенко призначив Василя Грицака тимчасово виконуючим обов'язки голови Служби безпеки України, після того як Верховна Рада 248 голосами проголосувала за відставку Валентина Наливайченка з цієї посади.