ua en ru

Порошенко: Кіхтенко і брат Тарути відповідатимуть за зрив будівництва фортифікацій на Донбасі

Порошенко: Кіхтенко і брат Тарути відповідатимуть за зрив будівництва фортифікацій на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Президент пообіцяв притягнути до відповідальності губернатора Донецької області

Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко і брат екс-губернатора Сергія Тарути - Олександр Тарута понесуть відповідальність за зрив будівництва фортифікацій на Донбасі. Про це на прес-конференції заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найгірша ситуація в Донецькій області, там, де відповідає голова обласної державної адміністрації Кіхтенко. І відповідальністю за це він понесе найближчим часом. Рішення, яке було прийнято, що підрядником будуть ті, хто піарилися на всіх ЗМІ, родич одного з народних депутатів, який володіє будівельною компанією, який зірвав всі терміни. Він теж буде притягнутий до відповідальності. Його прізвище Тарута. Рівень готовності повністю не задовольняє",- заявив Порошенко.

Нагадаємо, 12 травня Президент України Петро Порошенко оголосив догану голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександру Кіхтенку "за неналежне здійснення у межах відповідних територій заходів, пов'язаних з будівництвом інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави".

10 жовтня 2014 р. Порошенко звільнив Сергія Таруту з посади голови Донецької обласної державної адміністрації, призначивши замість нього Кіхтенка.