ua en ru

Порошенко: тільки об'єднаними зусиллями ми зможемо ефективно боротися з тероризмом

Порошенко: тільки об'єднаними зусиллями ми зможемо ефективно боротися з тероризмом Фото: Петро Порошенко в Італії

Президент закликав до єдності в глобальній боротьбі з тероризмом

Президент України Петро Порошенко переконаний, що світ повинен продемонструвати, що він не боїться, і спільними зусиллями боротися проти тероризму. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Мій основний сьогодні меседж - давайте будемо об'єднаними. Сподіваюся на глобальну солідарність з Україною. Давайте будемо єдині в нашій глобальній боротьбі з тероризмом", - сказав президент.

Як повідомляється, під час виступу Порошенко зазначив, що шокуючий терористичний акт у Франції 13 листопада не лише призвело до невинних жертв, але і зруйнував мирне життя і створив небезпеку повторення трагедії в будь-якому місці.

Глава української держави підкреслив, що і українські громадяни борються з терористами і протистоять агресора Росії.

"Українці платять велику ціну за цю агресію і терористичні атаки. Тисячі військових і цивільних громадян України загинули із-за війни ", - сказав він.

Проте, українці продовжують боротися за цінності і демократію, а європейський шлях став національною ідеєю, -підкреслив Порошенко.

"Ми зараз маємо чіткий сигнал багатьох зустрічі лідерів "Великої двадцятки" в Анталії - координація дій в Сирії зовсім не означає пом'якшення позиції з Мінським домовленостями. Росія повинна виконати Мінськ повністю. Інакше - санкції будуть продовжені, або будуть застосовані нові санкції, якщо ситуація погіршиться ", - сказав Порошенко.

Президент зазначив: світ повинен об'єднатися в боротьбі з тероризмом для перемоги.

Нагадаємо, Парламент Італії підтримує продовження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод. Це питання обговорювалося в рамках зустрічі президент України Петра Порошенка з головою Палати депутатів Італії Лаурою Болдріні.

Як повідомлялося, питання України не втратить свою актуальність з-за подій в Сирії.