ua en ru

Порошенко випробував систему захищенного відео-конференц-зв'язку

Порошенко випробував систему захищенного відео-конференц-зв'язку Фото: Порошенко ознайомився з можливостями сучасної комунікаційної технології захищеного зв'язку

Відео-конференц-зв'язок поліпшить координацію роботи Києва з регіонами

Президент України Петро Порошенко відвідав Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ), де випробував систему захищеного відео-конференц-зв'язку і інші можливості сучасної комунікаційної технології захищеного зв'язку. Про це повідомила пресс-служба глави держави.

Порошенко з допомогою відео-конференц-зв'язку зателефонував голові Чернігівської обласної державної адміністрації Валерію Куличу, який надав президенту інформацію про поточну ситуацію в області.


Глава держави оцінив нові можливості захищеного зв'язку і зазначив, що "в умовах війни, інформація, яка буде передаватися цими каналами зв'язку, буде захищена від тих вух, для яких ця інформація не передбачена".

"Це створює нові можливості для поліпшення координації нашої роботи з регіонами. І не тільки з губернаторами. Коло абонентів в областях буде значно розширене", - додав Порошенко.

Порошенко випробував систему захищенного відео-конференц-зв'язку

Фото: Порошенко ознайомився з новими можливостями системи захищеного зв'язку

Президенту продемонстрували виїзні вузли зв'язку і засоби урядового польового зв'язку, що говорить про активну роботу ДССЗЗІ у сфері модернізації систем захисту інформації.

"В кінці 2013 - початку 2014 років ситуація була жахливою. Ми мали повністю російське програмне забезпечення. Ми мали повністю відкритий доступ країни-агресора до всіх наших державних таємниць і фактично з нуля, з чистого аркуша, доводилося розробляти технічні та програмні засоби захисту інформації, забезпечити кардинальне переобладнання і перезавантаження систем конфіденційного зв'язку", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції через ядерну програму Ірану.