ua en ru

Порошенко виключив політичні переслідування в разі скасування депутатської недоторканності

Порошенко виключив політичні переслідування в разі скасування депутатської недоторканності

Президент України Петро Порошенко виключив політичні переслідування в разі скасування депутатської недоторканності в Україні. Про це у своєму Twitter повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

"Президент України Петро Порошенко ініціював розгляд скасування депутатської недоторканності: у нас не будуть переслідувати за політичними ознаками", - написав Цеголко.

Також Цеголко повідомив, що раніше сьогодні Порошенко зустрівся з керівниками фракцій Верховної Ради України.

При цьому раніше лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко у своєму Facebook повідомив, що під час зустрічі Президента з головами фракцій серед іншого очікувався розгляд питання про зняття депутатської недоторканості.

"Зараз їду на зустріч із Президентом Порошенком. Обговорюватимемо стан справ на фронті і чим "Радикальна партія" може допомогти. Друге питання - зняття депутатської і суддівської недоторканості. Саме сьогодні, 16 січня, у річницю прийняття диктаторських законів Януковича, ми наполягаємо, щоб Рада розглянула це питання. Зроблю все, щоб ця історична подія відбулося", - написав Ляшко.

Пізніше лідер "Радикальної партії" повідомив, що голови всіх фракцій коаліції прийняли рішення голосувати за зняття депутатської та суддівської недоторканності.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Володимир Гройсман доручив секретаріату Ради розробити план скасування депутатської недоторканності.