ua en ru

Гройсман доручив секретаріату Ради напрацювати план відміни депутатської недоторканості

Гройсман доручив секретаріату Ради напрацювати план відміни депутатської недоторканості

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення секретаріату Ради напрацювати план відміни парламентом депутатської недоторканості. Про це він заявив під час брифінгу за результатами засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується депутатської недоторканості, її треба відмінити або ліквідувати взагалі, незалежно від широкого конституційного процесу. Ми просто маємо взяти це і проголосувати", - заявив Гройсман.

Він також повідомив, що дає доручення секретаріату Ради напрацювати план відміни парламентом депутатської недоторканості.
"Я повністю підтримую те, щоб ми найближчим часом маємо це зробити, апарату даю доручення щоб ми максимально швидко розробили план внесення в зал відміни депутатської недоторканості", - повідомив спікер.

Він зазначив, що знаття депутатської недоторканості зніме проблему фальсифікації виборів.

"Саме недоторканість притягує до українського парламенту тих, хто можливо і не хотів би займатися законотворчою роботою. Частина людей йде саме за недоторканістю і це потрібно припинити. Як тільки ми це припинимо в нас зразу зникнуть питання фальсифікації виборів та купівлі голосів", - вважає Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман виступає за якнайшвидше зняття депутатської недоторканості.