ua en ru

Порошенко і Меркель обговорили можливості вирішення конфлікту на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови сьогодні обговорили шляхи врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Зокрема, Порошенко зазначив, що прогрес мирного врегулювання може бути досягнутий лише за умови закриття кордону, виведення військ і відведення військової техніки, а також звільнення заручників.

Обидва лідери висловилися за проведення найближчим часом зустрічі Тристоронньої робочої групи для узгодження позицій щодо виконання Мінських домовленостей усіма сторонами.

Президент України також зазначив, що питання політичного діалогу з мешканцями Донбасу може бути реалізоване шляхом проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей за українським законодавством. На думку Петра Порошенка, легітимно обрані лідери Донбасу зможуть представляти інтереси його жителів і взяти участь у процесі конституційної реформи та децентралізації.

Крім того, Президент констатував різку ескалацію конфлікту і недотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків, а також повідомив про різке збільшення військової техніки і сучасного озброєння, яке надійшло з боку російського кордону.

Нагадаємо, завтра також відбудеться особиста зустріч лідерів двох країн у Парижі для подальшого обговорення проблеми врегулювання конфлікту на Донбасі.