ua en ru

Порошенко хоче, щоб вже з січня 2015 р. українці могли їздити в ЄС без віз

П'ятий Президент України Петро Порошенко хоче, щоб вже з січня 2015 р. українці мали можливість подорожувати європейського союзу без віз.

П'ятий Президент України Петро Порошенко хоче, щоб вже з січня 2015 р. українці мали можливість подорожувати європейського союзу без віз. Про це Порошенко заявив, виступаючи у Верховній Раді після складення присяги українському народові.

Порошенко зазначив, мріє втілити в життя вже підписану угоду про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

"А для цього нам потрібно якомога швидше підписати економічну частину угоди. Моя ручка - вже в руках, і як тільки ЄС прийме відповідне рішення, підпис українського Президента миттєво з'явиться під цим доленосним документом", - заявив Порошенко.

"Ми не маємо права зволікати з підписанням економічної частини угоди. Те ж саме стосується і якнайшвидшого введення безвізового режиму для України з ЄС. Ми завершили перший етап і дуже швидко зможемо завершити другий, щоб вже з січня 2015 р. українського мали можливість подорожувати без віз", - заявив Президент.