ua en ru

Порошенко: ми не допустимо федералізації в ключових елементах функціонування держави

Порошенко: ми не допустимо федералізації в ключових елементах функціонування держави Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко наголосив, що Україна є унітарною державою

Президент України Петро Порошенко заявив, що не допустить федералізації в ключових елементах функціонування держави. Про це він сказав у ході робочої поїздки у Миколаївську область.

Зокрема, в рамках візиту Порошенко взяв участь у відкритті заводу "Східний" групи компаній Agrofusion з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.

"Україна є унітарна держава. Ми не допустимо жодної федералізації в принципових і ключових елементах функціонування держави. Але ми даємо величезні права і скорочуємо відстань між людиною і владою завдяки децентралізації", - заявив він у ході виступу.

Агрокомплекс – це сектор, де Україна демонструє фантастичні темпи зростання. Відкриття на Миколаївщині заводу «Східний» групи компаній «Agrofusion»– ще один вдалий приклад розвитку галузі. Значна частина продукції заводу піде на експорт не лише до ЄС, а по всьому світу.

Опубліковано Петром Порошенком Понеділок, 27 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Порошенка, остаточне ухвалення змін до Конституції України в частині децентралізації означатиме втрату низки президентських повноважень. Наразі відповідний законопроект чекає другого читання у парламенті.

Порошенко також зазначав, що децентралізація на сьогодні є однією із найуспішніших реформ в Україні і є своєрідним "щепленням" від федералізації.

Також повідомлялося, що Порошенко вважає децентралізацію ефективною частиною антикорупційної стратегії.