ua en ru

Порошенко делегував Марчука та Горбуліна до складу підгруп контактної групи по Донбасу

Порошенко делегував Марчука та Горбуліна до складу підгруп контактної групи по Донбасу Фото: Євген Марчук

Кучма отримав гарних компаньйонів: Марчук та Горбулін ще згадають молодість

Президент України Петро Порошенко делегував у робочі підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Володимира Горбуліна, Євгена Марчука, Ірину Геращенко та Ігоря Веремія. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Президент Петро Порошенко провів зустріч з українськими представниками у робочих підгрупах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Володимиром Горбуліним, Євгеном Марчуком, Іриною Геращенко та Ігорем Веремієм. Глава держави наголосив, що починається новий етап функціонування Тристоронньої контактної групи", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, Президент після консультацій прийняв рішення делегувати для роботи в робочих підгрупах досвідчених українських політиків.

"Маємо розпочати предметні практичні консультації щодо конкретних напрямків виконання положень Мінських домовленостей", - зазначив Порошенко.

У всіх робочих підгрупах координацію забезпечують представники ОБСЄ або міжнародних організацій.

Зазначимо, що 74-річний Євген Марчук з 1991 по 1994 рр. був першим головою Служби безпеки України, в 1994 - 1995 рр. обіймав посаду першого віце-прем'єр міністра України, а в 1995-1996 рр. - прем'єр-міністра України.

Позаштатний радник Президента Порошенка Володимир Горбулін, якому на даний момент виповнилося 76 років, з 1992 р. обіймав посаду гендиректора Національного космічного агентства України, з серпня 1996 р. по листопад 1999 р. був секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

52-річний Ігор Веремій раніше обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України, а зараз є першим заступником голови головного департаменту з питань впровадження реформ Адміністрації Президента України.

Ірина Геращенко - народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенко", уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську почалося засідання контактної групи.

Як раніше повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, ОБСЄ також внесла свої кандидатури до підгруп контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.