ua en ru

Президент візьме участь у судовому процесі щодо злочинів проти Революції Гідності

Президент візьме участь у судовому процесі щодо злочинів проти Революції Гідності Фото: Порошенко (прес-служба президента України/Михайло Палінчак)

Порошенко звернувся до генпрокурора з проханням також проаналізувати справу

Президент України Петро Порошенко буде брати участь у процесі розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності. Про це він заявив сьогодні в ході церемонії відкриття виставки, присвяченої учасникам Революції гідності - творчим особистостям "Переведи мене через Майдан", передає кореспондент РБК-Україна.

"Зло повинно бути покаране. Це тому, вперше в українській історії, я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент це особисто робить, але це справа кожного з нас", - заявив Порошенко.

Президент також звернувся до присутнього на заході генерального прокурора Юрія Луценка з проханням проаналізувати, як можна допомогти Департаменту спеціальних розслідувань, який веде цю справу.

"Конституція забороняє мені, як президенту, втручатися у слідство, яке вже чотири роки координує цілеспрямовано створений Департамент спеціальних розслідувань. Він несе усю повноту відповідальності за ефективність цієї роботи. Я можу лише попросити Юрія Віталійовича проаналізувати, чим ще ми організаційно можемо допомогти Департаменту, щоб його керівництву не було жодних підстав твердити, що нібито йому сприяють недостатньо", - наголосив президент.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що Порошенко висловив невдоволення темпами розслідування і швидкістю судових процесів справах про розстріл активістів Евромайдану 2014 року. На його думку, злочини проти Майдану не мають терміну давності.