ua en ru

Порошенко більше року не з'являється на допити в ГПУ по справі Майдану

Порошенко більше року не з'являється на допити в ГПУ по справі Майдану Фото: Сергій Горбатюк

Горбатюк розповів, що лідери Евромайдана дали цінні свідчення

Президент України Петро Порошенко більше року не приходить до Генеральної прокуратури для дачі свідчень у справі про злочини на Євромайдані. Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" повідомив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Уже більше року ми його (Порошенка - ред.) чекаємо. Передавали запрошення через Генпрокурора і направляли в адміністрацію. Є контакт, він начебто згоден, але поки ми чекаємо", - зазначив Горбатюк.

Прокурор розповів, що помічники президента вказують на завантаженість глави держави.

Горбатюк також зазначив, що Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок дали цінні свідчення, які ще опрацьовуються. Зокрема, Яценюк розповів про зустріч з колишнім президентом Віктором Януковичем.

"Це свідчення зокрема щодо того, що останній (Янукович - ред.) знав про всі події і про поранених і загиблих. Якщо знав, але не вживав жодних дій щодо зняття міністра та притягнення до кримінальної відповідальності міліціонерів, які здійснювали побиття і вбивства, то можна припускати, що це свідомо допускав або навіть бажав", - сказав прокурор.

Нагадаємо, Горбатюк також розповів, що ГПУ розслідує понад 2 тис. епізодів по справі про злочини на Майдані у період з 30 листопада по 20 лютого 2013 2014 року.