ua en ru

Порошенко анонсував візит до України фахівців Берегової охорони США

Порошенко анонсував візит до України фахівців Берегової охорони США Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Візит заплановано на травень

Президент України Петро Порошенко анонсував візит до України групи фахівців Берегової охорони США. Про це глава держави заявив у ході церемонії вручення водної та пожежно-рятувальної техніки для ДСНС.

За словами Порошенка, наразі Міністерство оборони України проходить внутрішньодержавні процедури завершення і погодження проекту контракту з представниками США щодо отримання патрульних катерів типа Islands.

"Доречі, я хоті в би поінформувати про ситуацію з американськими патрульними катерами типа Islands. Міноборони проходить внутрішньодержавні прроцедури завершення і погодження проекту контракту, який ми отримали від американської сторони", - заявив він.

Глава держави додав, що напочатку травня до України прибуде група фахівців Берегової охорони США для остаточної деталізації і, можливо, підписання зазначеного контракту.

"Заздалегідь заплановано, що напочатку травня до України прибуде група фахівців Берегової охорони США для остаточної деталізації і підписання зазначеного контракту. За попередніми умовами, передбачена безкоштовна передача катерів, хоча підготовка, транспортування, дообладнання будуть робитися за кошти українського бюджету, попередня сума більше 10 млн доларів, але з самого початку було прийнято рішення про доцільність укладання зазначеного контракту", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Командування ВМС ЗС України повідомляло, що вже завершує опрацювання контракту на отримання двох патрульних катерів типу Islands від США.